Pluggat? naaeee.....

Jag skulle behöva komma igång med mitt projektarbete... Det ska ju vara inne på söndag nästa vecka. Jag vet att jag inte kommer bli klar eller lyckas göra hälften ens. Men Jonas tyckte att jag borde skriva något så att han har något att betygsätta.
Mamma har sagt flera gånger att hon kan hjälpa mig, men det har aldrig blivit av. Men igår så sa jag att jag måste skriva något och hon sa att hon skulle hjälpa mig. Men eftersom att hon varit och hjälpt till att laga mat och servera gamlingar idag så har hon inte varit hemma så mycket. Så hon sa att vi skulle sätta igång imorn. Tror inte att det blir så, men jag måste fasen göra det. Det är ju mycket skönare att ligga i sängen under täcket och läsa men ja. Jag ska försöka ta tag i mig själv även fastän att det är superduper svårt! BAJS!

Idag har jag som sagt inte pluggat. Jag har ju förstås sovit, läst bok, tittat på tv och så var jag faktiskt i Linköping med mamma när hon kom hem. Vi handlade lite på Coop Forum och sen åkte vi hem. Kollade på melodifestivalen förut, fanns två låtar som jag gillade men bara en av dom gick vidare och det till andra chansen. Grrr...

Känner att jag får svårare för att stava rätt såhär på kvällarna. Blir lite småflumm också, weird!.. Men sån är jag!

PEACE!


Jävla nicole.

Gör så här:
 - Länka till den som utmanat.
 - Berätta 7 sanningar om dig själv.
 - Sen är det din tur att utmana folk.


Jag blev utmanad av Nicole

Mina sanningar
:
- Jag har ett stort bekräftelsebehov.
- Jag har en förmåga att alltid försöka analysera/tolka folk och försöka komma på vad dom egentligen menar med det dom säger och varför dom gör som dom gör.
- Jag tycker inte om att vara i närheten av fönster när det är mörkt ute.
- Jag har svårt för att ta till mig beröm.
- Jag har mycket svårt för att lita på folk och släppa dom nära inpå.
- Jag tycker att det är otroligt pinsamt att sjunga inför folk.
- Jag har aldrig riktigt varit kär.


Jag utmanar: Ingen!


TRÖTT.

Jag är så trött så jag är helt flummig just nu!

Dagen har varit bra. Vi labbade på naturkunskapslektionen. Det var roligt! Sen så spelade vi in på ljudtekniken, jag var såklart tvungen att spela in trummorna. Hannes var ju inte där så jag kunde ju inte få honom att spela in istället :(!!

Sen gick vi in till stan. Hängde med Sandra och Nicole till Clas Ohlson och sen blev det Lilla Hem. Jag gjorde ett fint konstverk på min colaburk, det blev jättefint! Och så testade jag om det gick att suga upp grädde med sugrör, det gick inte sådär jättebra faktiskt... Bjöd Nicole på en semla också, bara för att.
Sen gick vi till Bokia. Bokrean var inte så jättebra. Det är dåligt att de inte sänker priset på pocketböckerna!! Jag köpte i alla fall två pocketböcker, så jag är nöjd! Nu känns det som om att jag är fattig!


Jag undrar varför alla mina tankar går igång speciellt såhär på kvällskvisten. Det är då de går igång mer än vanligt! Nuförtiden kretsar de mycket runt allt med M som vanligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra... Jag är så trött på det, jag vill att det ska kännas bra någon gång!! Men vad kan jag göra, hon är inte som hon brukade vara, och jag saknar det som tusan!!

Ne, nu ska jag kolla runt lite på adlibris och sen måste jag ut med sixten en sväng. Efter det ska jag nog läsa lite och förhoppningsvis så somnar jag rätt snabbt.

Mycket att läsa.

Först och främst så är våran kurator störd. Hon är så sämst! Jag kom dit och hon sa att det var jääääättebra att jag kom och hon ber mig att sätta mig. Sen sätter hon på den där jävla musiken. Sen visar hon en lapp där det står "samtal pågår, stör ej" eller något och bara "jag sätter upp den här då". Så satte hon upp den och drog för ett skynke för dörren. Sen drar hon ner persiennen och börjar tända ljus. Jag tänkte att "vad faaaan!?" Sen frågar hon vad jag tänkte när jag fick lappen å skit. Och sen säger hon att dom ska ha klasskonferens på onsdag och sa "vad tror du alla lärare säger när dom kommer fram till rebecca järnefjord?" Jag "Inte vet jag?!!"  Hon "ne det är klart, det kan ju inte du veta." Men ååhhh idiot till å ställa frågan!!
Sen frågade hon vad jag skulle göra efter studenten och så och jag sa ju såklart att jag inte vet, för jag vet ju inte. Hon ställde flera liknande frågor och svaret blev ju såklart JAG VET INTE?!. Sen frågade hon vem av Marie och Jonas som vet mest om hur det går för mig? Jag vet ju inte det så jag sa det. Och sen frågade hon vem jag hade haft utvecklingssamtal med. Jag sa att i början hade vi både Marie och Jonas och sen hade jag Jonas och senaste gången var det Marie. Så säger hon "så du har haft mest kontakt med Marie då?" Det var också en idiot fråga eftersom jag inte sagt att jag haft mycket kontakt med Marie. Jag bara "kanske, jag vet inte." Sen säger hon "så det är Marie som vet mest om hur det går för dig?" Jag sa som vanligt "inte vet jag!?" Hur ska jag veta vem som håller mest koll på mig och vad jag gör??! Den där jävla kuratorn lägger bara orden i munnen på en! Hon kan ju ta å köra upp något där solen inte skiner! Hon sa att jag var Hemlighetsfull. Eftersom att jag inte sa så mycket så fick jag gå.

Resten av dagen flöt mest på. Efter lunchen fick Sofia och jag reda på att hon inte skulle ha någon föreläsning. För lärarna hade för mycket att diskutera på sin "konferens". Och hon fick reda på det 2 timmar innan hon skulle ha den. SÄMST! Så Emilia, jag och Sofia gick till kafeterian och slappade. Sen gick Sofia och jag upp till estet, för kristina sa att hon och sofia skulle träffas och prata.
Sofia och jag satt och lyssnade på musik på min iPhone och tog det lugnt. Det var jäkligt skönt. Kristina glömde bort att hon och Sofia skulle prata vid 1. Så halv 2 tittade hon ut och sa att hon "glömt bort" att de skulle prata.

Men Sofia och jag hade roligt och satt och pratade med Jonas G ett tag. Han och jag kom på massa bra idéer med musik som Sofia kan använda om hon blir hemkunskapslärare. Sen frågade jag ut Jonas och Lisa om varför dom ville bli lärare och om dom hade band när dom var yngre.

Sen försökte jag först få Lisa att sträcka upp ena armen och två fingrar och säga "rebecca järnefjord är bäst!" när hon kom in till konferensen. Hon frågade vad hon fick för det? Och jag sa att hon skulle få en kram. Men hon vågade inte göra det där inne. Så hon gjorde det i uppehållsrummet istället, och fick en kram som belöning. Försökte även få Kristina att göra det men hon sa bara "alla behöver ju inte veta att du är bäst, det räcker ju med att jag tycker det." Så hon gjorde det inte. Sen frågade jag Jonas G om han kunde göra det. Men han är en mes och sa att han inte vågade och vinkade lite stelt till oss när han gick in till konferensen. Mötte även Marie, hon sa ett tyst "hej" till (mig?) Sofia och gick förbi. Sofia sa "fasen, hon vågade ju knappt hälsa på oss!". Då sa jag "ne jag var ju där! Hon var väl rädd att jag skulle ta det fel!" Haha!

Ne, jag vet inte riktigt vad jag tycker om Marie längre. Blir så trött på att hon inte säger något om att hon har läst det där eller inte. Jag blir verkligen helt tokig, jag skojjar inte!! Jag tycker ju så mycket om henne, men ändå inte liksom. ÅHH!! Jag blir galen på det här!! You drive me crazy!!!!

Ne, nu ska jag snart försöka sova. Det är ju sovmorgon imorn men ändå. Jag skulle ha duschat ikväll med, men jag orkar inte.. Blir nog keps imorn, det var länge sen!

My day.

Skola idag då. Vi hade 4 lektioner innan lunch, vi fick inte äta förens 12.15. Det är jobbigt!!

Jag fick en lapp från kuratorn idag =S. Jag ska dit imorgon klockan 9 och jag har aaaaaabsolut ingen aning om varför?! Jag har ju träffat kuratorn på mina EVK möten och hon har sagt att om jag vill komma till henne så ska jag lägga en lapp i hennes "låda" i sånna fall. Och jag vill ju inte gå till henne så jag har ju inte gjort det. Och Jonas vet också om att hon sagt det så han kan inte ha sagt till kuratorn att jag borde gå dit. Så jag fattar inte! FÖRVIRRAD!!! Jag tänkte först inte gå dit, men jag funderar på att gå dit och fråga vad hon vill. Det känns som om att M har något med saken å göra......

Dagen började med Naturkunskap. Vi jobbar med våra "fördjupningsarbeten" och vi fick vara vart vi ville, så Sofia och jag gick upp till estet och slappade istället för att jobba. That's how we roll!

Sen var det dags för ensemble. Vi körde igenom Lady Marmalade mer än 5 gånger! Vi var tvungna att spela till låten, för varken Sandra, Simon eller Lars var där. Eller Lars kom när det var typ 15minuter kvar och Hanna gick hem efter halva lektionen sååå. Ajja, men det gick väl hyffsat i alla fall.

Sen blev det kör dags! Vi lyckades sjunga ungefär 1 tredjedel av Gabriellas Sång på nästan hela lektionen. Vi hann köra igenom Zero To Hero 2 gånger också innan vi treor gick.

Kulturhistoria nästa! Ludmilla gick igenom en uppgift vi ska göra istället för att ha prov. Efter lite mindre än halva lektionen så kom det in någon som ville att vi skulle fylla i en enkät, så vi satt med den i typ 15-20 minuter. Sen var det inte mycket kvar av lektionen. Ludmilla pratade lite till och sen fick vi gå. Själva arbetet är skit jobbigt. Det är 3 konstnärer och vi ska ha två verk från varje konstnär och sen analysera dom med hjälp av frågor som vi fick. Och om man då väljer 6 verk (2 ifrån varje) så svarar man totalt på 222 frågor!! Helt sjukt! Och det ska vara klart vecka 11. Orka!!

Ne, nu ska jag ta och greja lite och sen ska jag försöka sova. Måste ju gå upp vid kvart i 6 imorn bitti igen *gääääsp*.


Heath Ledger.

Har inte somnat än. Kunde inte sova så jag gick och satte mig hos mamma vid tv:n. Kollade lite på reprisen av Oscargalan. Var ju bara tvungen att se när Heath Ledger fick sitt pris och vad hans pappa, mamma och syster sa. Det var ett fint tal och jag tycker absolut att han förtjänade att vinna! Och det är fint att hans dotter får statyetten, som ett minne av hur duktig hennes pappa verkligen var!

Ne, nu ska jag ännu en gång försöka sova.

Blä.

Usch vad jag är trött! Men det är inget ovanligt.

Skoldagen var som vanligt. Lektionerna var tråkiga men alla vänner gjorde ändå dagen bättre.
Nu ska jag snart sova. Det är en ny dag imorgon och jag går upp tjugo i 6. Och det är 4 lektioner innan lunch imorn, jippie!!!!

Dålig sömn.

Har haft en konstig känsla idag. Som om att någon inte var "som vanligt". Kanske har jag fel, kanske har jag rätt.. Vad vet jag. Det kändes bara inte som vanligt..

Jag är trött, oerhört trött. Blev ingen Oscargala för mig inatt. Jag vaknade vid 2 och stängde av alarmet, jag har en tendens att vakna en stund innan mitt alarm ringer. Ibland kan jag vakna bara 5-10 minuter innan, det är rätt jobbigt faktiskt. Jag sov inte speciellt bra inatt heller. Vaknade till och från och vände på mig och kollade på klockan och grejade med kuddarna och allt möjligt. Jobbigt är det...

Nu ska jag snart sova, men först måste Sixten gå ut och göra sitt.


Oscargalan.

Sitter här och försöker få ihop en bra spellista till min iPhone, det går inte särskilt bra..

Borde gå och lägga mig snart, det är ju skola imorgon. Men jag funderar på att sova lite och sen gå upp vid halv 3 inatt och kolla på oscargalan på kanal 9. Vet inte när den slutar, men förhoppningsvis så får jag lite sömn efter den också. Vi får se hur jag gör.

Nu måste jag försöka fixa klart spellistan!

Trött.

Jag är ständigt trött, känner mig utmattad. Och mitt humör går upp och ner. Jag vill bara sova och sova och sova. Sova bort dagarna, nätterna, jag vill bara sova. I alla fall kunna sova ut. Jag sover fortfarande inte bra och det har jag inte gjort på väldigt länge. Jag vaknar flera gånger under natten och vänder och vrider på mig. Så det spelar egentligen ingen roll hur länge jag sover, hur länge någon låter mig sova. Jag är ändå trött när jag går upp och trött när jag går och lägger mig. Jag gillar inte det här...

?

Varför vill man så gärna ha något som man inte kan få? Varför är det just det som man så innerligt vill ha? Som man tänker på, drömmer om, ser framför sig... varför? Vill man verkligen innerst inne ha det? Är det mer än yta? Vill man ha det för det den står för, för det den är?
Eller är det bara girighet? Tanken om att ha det, att den här kan vara min, att den kan tillhöra mig? Är det bara det som lockar?

Du vågar inte.

Vi satt och kollade på film förut idag och då sa min lillebror "Becca tänk om du skulle vinna en sån där praktikplats på radion..." och då avbröt mamma honom och sa bestämt "det skulle hon aldrig våga".
Och det var svårt för mig att höra, svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag har tänkt på det hela dagen och det kommer att sitta inristat i mitt minne långt framöver. Jag vet att hon sagt så om andra saker också.

Jag är inte en sån person som vågar göra speciellt mycket. Jag är väldigt reserverad av mig, jag brukar normalt inte uttrycka mig så värst mycket. Om det är något som besvärar mig är jag tyst, om jag behöver hjälp så ber jag inte om det utan fortsätter på egen hand. Det är bara sådan jag är.

Och att hon säger att jag inte vågar göra saker får mig inte direkt att bli mer öppen. Det är inte något som man gärna vill höra sin mamma säga. Det fick mitt självförtroende att sjunka ännu lägre. Det fick mig att verkligen känna att jag inte vågar göra något, att jag inte kan göra något. Men jag antar att det bara är jag, den där personen som inte vågar.


Tråkigt som vanligt.

Jag har så jävla tråkigt så det är inte sant! Hela den här dagen har varit tråkig, har inte funnits något att göra. Eller, jag har ju haft tid för mitt projektarbete... Men jag orkar verkligen inte göra det, det är tråkigt!!!

Nicole har i alla fall livat upp min dag lite, trots att det inte alltid finns något intressant att säga. Men det är skönt att kunna prata med någon på denna jord i alla fall. Hon är den enda som jag snackat med idag förutom min mamma och min lillebror. Jag älskar mitt liv! HURRA!!

Good Night.

Har lite smått ont i magen och fryser. Nu ska jag ta och äta en clementin och sen blir det att bädda ner sig i sängen för att antingen lyssna på musik eller kolla på film.
Good Night!


Tråk!

Uuuuusch vad jag har tråkigt!
Har snart kollat klart på första säsongen av Dead Like Me. Jag gillart!

Wooooh!

Gick faktiskt upp vid halv 9 idag. Jag sov inte speciellt bra inatt, jag låg och vände och vred på mig och vaknade stup i kvarten. Så vid kvart i 12 försökte jag vila en stund men vid halv 1 ropade mamma att vi skulle åka så det var bara att klä på sig. Jag är så trött idag, har även mensvärk som gör förjävlans ont! Min mens valde att hoppa över Januari, en hel månad! Det är ett bevis på att jag känner mig stressad och oroad inför saker & ting. Men den kom ju såklart idag, bara för att göra mitt lov ännu roligare än vad det redan är! Wooooh!

Mitt lov är sååå tråkigt! Jag borde plugga projektarbete, men jag orkar inte. Det finns verkligen inget vettigt att göra, och jag har i princip inga pengar heller.. Men på Torsdag ska mammas kille och hans låtsaspappa bjuda oss på lunch. Det är ju alltid något..... Och i helgen är det Tjällmo som gäller, slappt!!

Ne, nu ska jag käka Ben & Jerry's och kolla på tv!


Full av saknad.

Ena stunden är jag glad, och nästa stund är jag sur eller ledsen. Och så fortsätter det. Jaa, vad ska jag säga? Jag känner mig bara utmattad mest hela tiden. Jag vet inte riktigt vad jag känner.

Jag vet bara att jag har otroligt lätt för att sakna folk. Det behöver inte ens gå 30 minuter från det att jag sagt "hej då" till det att jag börjar sakna personen. Det är riktigt jobbigt. Speciellt om man träffats den dagen och att jag senare under samma dag säger att jag saknar den.
Men jag antar att det är sån jag är, full av saknad. Och att jag är beroende av bekräftelse gör inte saker och ting mycket lättare.


I'm going crazy!

Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Det bara kliar i hela kroppen och jag vet inte vad fan jag ska göra. Jag vill bara att det ska sluta. Jag vill gråta, gråta ut allting tills det inte finns något kvar. Jag känner så jävla mycket, jag har så många känslor i mig.... Men inga känslor kommer ut. Jag bara sitter här och tittar, helt ensam. Det här gör mig galen...


Booooooring.

Har inte gjort så jättemycket idag. Vaknade runt 12 och diskade. Sen åt jag en macka och kollade på tv. Det är ju söndag idag så det fanns i princip inget roligt att kolla på. Så jag satte mig vid datorn en stund, kollade på första avsnittet i en serie. Sen la jag mig i sängen för att läsa lite. Efter en stund kom mamma hem från "ålderdomshemmet", hon hade med sig lite mat så vi käkade lite och sen gick jag ut en sväng med Sixten. Och jag hittade det perfekta stället där jag kan släppa honom så han får springa av sig. Skulle ha gjort det idag men måste lyfta dit några grejer och fixa lite, och jag kan inte göra det själv. Så mamma kanske ska hänga med dit imorn. Hon skulle kanske till stan imorn, så det får väl bli efter det.

Resten av kvällen har spenderats delvis framför datorn och delvis framför tv:n. Finns inte mycket att göra när man sitter här.. Jag kollar de "vanliga" internetsidorna och sen sitter jag bara och glor. Mamma och jag kollade på "I survived a japanese game show" förut. Japanerna är verkligen helt konstiga. Dom sitter där i publiken med sina "instrument" och skrattar åt ingenting. Dom såg otroligt roliga ut!

Nu blir det att kolla på två till avsnitt. Önskar att vårat modem vore lite snabbare, kanske inte skulle ta 10000år för något att ladda klart. Tar i princip 3-4 timmar att ladda ner någonting på 350MB. Jag blir så trött på't.

Hoppas att alla får ett skönt lov i alla fall! Känns konstigt att inte behöva gå till skolan imorn.


From me to you.

I brist på annat så satt jag och funderade lite, och det ledde sedan till att jag skrev detta.

I'm sorry for all the things I've said.
For all the reasons that have made you care.
That have made you worry about me, think of me.
I'm sorry.

But please, don't let me go.
At least, don't forget me.
I hope you'll never forget me.


Trött!

Hade Naturkunskaps prov idag. Jag hade ju inte boken hemma så jag kunde plugga på något, det gick väl som det gick. Hoppas att jag lyckades skrapa ihop några poäng i alla fall.
Dagens bästa var ändå när vi satt på Nutida Konsten och lyssnade på ett musikstycke och läste samtidigt. Då diskuterade Sofia och jag musiken och vad som "hände". Sen satt jag och vevade med armarna och händerna till musiken. Sofia tyckte att jag var störande, men sen kom Ludmilla fram och sa att jag var bra på att känna musiken, hon sa att jag var duktig. Sofia och jag skrattade som fasen när hon gick iväg.

Jag är trött, så otroligt trött. Jag sov säkert bara 3-4 timmar inatt. Jag vill bara gå och lägga mig och sova nu! Meeeen först ska jag kolla på Let's Dance, så sömnen får vänta. Det är otroligt skönt att det är lov nu! Och nu är det bara 19 dagar kvar tills jag fyller 19!!


Passar inte in.

Jag känner att jag inte passar in, att jag är utanför själva cirkeln.

Jag kände av det igår. Sandra var ju som sagt inte i skolan och jag ville gärna träffa henne. Och det var så att Nicole undrade om jag ville hänga med in till stan efter skolan för hon hade lite tid över innan hon skulle på sin massage vid 3. Självklart ville jag det. Och det var så att Sandra redan var i stan för hon skulle till sin kiropraktor vid 3, så jag ringde henne när vi kom dit och hon skulle komma till oss. Vi mötte henne efter ett tag och hon började genast snacka med Nicole. Och dom pratade och pratade medans vi gick till Clas Ohlson. Jag hade ingen aning om vad dom pratade om så jag gick en bit bakom och funderade för mig själv. Jag bytte några ord med Sandra medans Nicole tog trappen upp. Och sen inne i affären pratade dom ännu mer. Och jag gick såklart en bit bort och kollade lite. Samma sak var det inne på H&M senare. Men ja, jag är inte som dom som går och bara "åh vad söt den här är" osv. Jag är inte tjejaktig på det sättet. Så det är liksom svårt att passa in med dom ibland. Speciellt när dom pratar om saker eller personer och jag inte fattar någonting. Brukar vara så ibland. Så, vad kan jag säga, klart jag känner mig "utanför" på ett sätt..

Känner mig utanför på flera olika sätt när det gäller annat och andra också..
Men ja, jag passar helt enkelt inte in någonstans. Inte ens bland två personer som jag tycker så otroligt mycket om.

Sug i magen.

Har haft tråkiga lektioner idag, många var dom också. Men, mina kära vänner livar upp mina tråkiga dagar. Och jag försöker självklart liva upp deras dagar också. Mitt mål varje dag är t.ex. att få Nicole att le när hon ser ledsen ut. Det är ett bra mål att försöka nå flera gånger om dagen, tycker jag då! Och att Nicole har ett fint leende gör ju saken ännu bättre ;).

Jag tror inte att M har läst det jag skrev till henne. Tror att hon kollade på det och sen la undan det eller gjorde sig av med det. För jag tror att om hon läst det så hade hon pratat med mig om det. Och hon var ju faktiskt uppe vid estet idag och då kunde hon ha sagt något, men det gjorde hon ju inte. Jag låtsades ju som ingenting när jag såg henne, trots att det bara suger till i magen när jag ser henne. Suget säger ungefär "oj oj! där är hon". Jobbigt är det.

Sandra var gullig idag. Jag skulle ju få något i gengäld för att jag spelade trummor "för hennes skull" i måndags. Men Sandra var inte i skolan igår eller idag. Men sen skulle hon åka in till skolan och hämta sin plånbok idag när resten av oss hade lektion, så hon "la" min grej i mitt skåp. Det var en röd lapp som det stog massa fint på :D hihi! Sandra är söt och jag älskar henne typ massor :).

Var på rasmus skola nu i kväll. Dom hade någon slags teater och man skulle gissa varifrån själva "scenen" var. Och de som kunde spela instrument fick spela, så skulle man gissa låt och grejer. Det var helt okej faktiskt, de var ju duktiga för att gå i 5:an och 6:an. Efter det blev det pizza och top model finalen..... och nu har jag ont i magen!

Får se om jag går till skolan imorgon. Känns onödigt då vi inte har några "riktiga" lektioner, får se hur det känns när jag vaknar imorn bitti.


She said.

She said if we're gonna make this work,
You got to let me inside even though it hurts.
Don't hide the broken parts that I need to see.
She said like it or not it's the way it's gotta be.


My day.

Usch vad jag är trött. Vi har bara haft två lektioner idag så jag borde inte vara trött, men det är jag!

Kulturhistorian idag var tråkig. Vi satt bara vid datorerna och kollade på bilder som vi skulle tolka med hjälp av ett visst antal frågor. Låter inte speciellt kul, och det var det inte heller!

Efter det var det lunch. Pasta med ost och skinksås, inte en favorit direkt. Men är man hungrig så är man. Sen skulle jag lämna en lapp i Maries fack. Jag var tveksam först om jag verkligen skulle göra det, men tillslut gjorde jag det. Ångrar mig dock som fan nu efteråt, som vanligt!! Men Nicole skulle skydda mig sa hon. Och jag ska inte vara uppe vid estet imorn vid halv 1, för Marie skulle komma dit då för Nicole skulle prata med henne och Jonas. Så jag håller mig undan då!

Men efter lunchen så hade vi naturkunskap i cirka 25 minuter. Vi fick några papper om något "fördjupningsarbete" och ett papper om vad vi ska plugga på till provet på fredag. Janne är så svag när det gäller oss, eller det räcker att säga att Janne är Janne, Så han lät oss sluta efter halva lektionen. Slappt!

Sen gick Sofia, jag och Simon hem till Sofia. Hon skulle ringa till sin pappa och kolla om hon kunde låna bilen. Och det kunde hon självklart. Så jag och Sofia skjutsade hem Simon och sen åkte vi till donken. Vi satt där och tog det lugnt ett tag och sen sa Sofia att hon kunde skjutsa hem mig. Sofia är så snäll! Det var roligt att åka bil med Sofia :)! Tycker dock att radiostationerna borde variera sina låtar lite mer!







Can't let go.

Tell me i'll be fine.
Cause every choice is a new mistake.
Every turn, every step I take.
To make you escape from my memory,
Seems impossible for me.

I run away but I can't let go.
I say I don't when I need you so.
Every thought in my head says no.
But I can't let go.


Det gör ont.

Det är en person som man tycker väldigt mycket om. Man pratar med den och den tar sig tid till att prata, den ber dig att öppna upp dig. Den ber också om en jobbig sak, att du måste lita på den, du måste låta den komma innanför din skyddsmur. Så du gör det, för du tycker trots allt om att prata med den och du känner dig väldigt trygg. Men efter en tid så tar personen mer och mer avstånd ifrån dig, du har ingen aning om varför, det bara händer. Och helt plötsligt säger den här personen att du inte längre kan prata med den. Du blir såklart jätteledsen och har ingen aning om varför den valde att göra så nu, varför den valde att bara helt plötsligt försvinna. Och du kan inte göra någonting! Den här personen finns inte längre där, den är som borta. Trots att du inte längre kan prata med den så betyder inte det att du inte längre kommer att träffa på den. Du ser den lite överallt, personen tittar på dig, hälsar på dig, pratar med dig. Och du känner att den vill fråga, vill veta, men att den bara inte vet hur den ska hantera det. Så den säger ingenting, frågar ingenting. Den förnekar. Man blir väldigt ledsen, och det gör ont, väldigt ont.


Jobbigt.

Dagen började inte speciellt positivt. Var rätt tjurig där i början, fast efter ett tag blev jag lite gladare i alla fall. Bara för att jag hade Sandra, Nicole och Sofia där. Nicole luktade på mig helatiden :P.

Det var rätt jobbigt att se Marie ändå. Jag tycker om henne, det gör jag faktiskt innerst inne. Men jag vill inte att hon ska sitta där och titta på mig till och från. Det känns jobbigt.

Jag sa ingenting på klassrådet, jag satt mest och tittade ner i bordet och lyssnade på musik. Vi var ju trots allt bara 4 pers så det blev inte sagt så mycket viktigt. Jag hörde att Marie sa något om vår "konsert". Så jag frågade Sofia efteråt vad hon sagt. Det var något om att hon kommit upp till estet vid 12 på fredagen men att vi inte var där. Men åh! Ibland undrar jag om Jonas och Marie kommunicerar och pratar med varandra. För i sånna fall hade hon vetat att det inte alls skulle vara någon lunchkonsert, utan att vi skulle komma vid klockan 9 och spela upp de låtar vi hade! Men hon bryr sig ju egentligen inte så, vad kan jag säga...

Efter skolan så åkte Sofia och jag in till stan. Hon skulle hämta pengar som blev över på trafikskolan. Men när vi kom dit kunde hon inte få några pengar för Hasse hade inte fixat det till henne. Så det sket sig. Sen skulle Sofia ta kort till sitt körkort, så vi gick och ordnade med det. Och sen ringde dom ifrån trafikskolan och sa att hon kunde hämta sina pengar om hon ville. Så hon gick dit och jag gick ner för att vänta på bussen.

Rolig dag. Oh yeah..


Sova.

Har inte gjort så mycket idag. Vaknade efter 11 och då gick vi in till farmor och farfar och fikade. Inte varje dag man får fika som frukost. Sen satte jag mig vid datorn och där har jag nästan suttit hela dagen, kollat på film och lyssnat på musik.

Är inte speciellt trött men jag ska försöka sova nu i alla fall, ska kanske läsa lite först. Imorn är det skola och jag är inte pepp alls! För jag ska försöka att inte vara tjurig, ledsen, arg och irriterad, eller jag ska i alla fall försöka att dölja det. Vi får väl se hur det går.


Bolt.

Var på bio igår och såg Bolt med svenskt tal. Jag tyckte att den var bra, den har ju blivit Oscarsnominerad för bästa animerade film. Hamstern Roffe är lätt bäst i hela filmen!

Videoklippen är på engelska.

 


 

A part of me.

I have my addictions.
I keep my share of secrets and things you'll never see.
I get selfish and defensive and pay too much attention to my insecurities.

I don't know what you believe or what you think of what you see.
But this is a part of me, of what I do and who I am.


Frustration.

Jag är så frustrerad och tjurig så det är inte sant. Satt och kollade på en film på datorn förut och efter halva filmen stängde datorn bara av sig. Och det funkade inte att sätta på den igen. Det gjorde min dag så mycket bättre! Fick vänta ett bra tag innan den ville fungera igen, jag hatar den!

Jag mår bara skit! Är arg, frustrerad, ledsen och tjurig. Och tankarna bara går runt och runt och förstör ännu mera. Och att man drömmer drömmar om vissa personer och om hur det skulle kunna vara gör inte saker och ting lättare precis.

Skola imorn då. Såg att vi har klassråd 13.05 på måndagar. Det betyder att det är klassråd imorn och att Marie kommer vara där. Kul, jag kommer sitta tyst och bara låtsas att jag inte är där... Jag älskar det här!


That's how I feel.

Det är så här jag känner just nu när det gäller alla. Jag är bara så trött på alla, verkligen alla. Jag är så trött på att ingen gör någonting förens det att jag "påminner" dom om det, eller förens jag säger någonting som får dom att tänka efter.


I never knew,
That everyone I knew was waiting on a cue,
To turn and run, when all I needed was the truth.

But that's how it's got to be.
It's coming down to nothing more than apathy.
I'd rather run the other way than stay and see,
The smoke and who's still standing when it clears.



Pust!!

Nu har jag suttit och grejat med bloggen sen klockan 18.00!! Jag har varit så frustrerad till och från! Det tog 1 miljon år att hitta någon hyffsad bra bakgrundsfärg (det fick bli en blå eftersom att jag tycker om blått) och sen hade jag glömt hur man ändrade saker och ting. Jag kollade på en sida men det stod inte samma saker som det gjort när jag ändrade min blogg första gången, så jag blev galen på det. För det tog ytterligare 1 miljon år att komma på vad som var vad och skit. Och så var jag tvungen att fixa en ny header och jag hade helt glömt bort hur man gjorde i programmet. Så jag blev galen på det. Men ja, allt löste sig tillslut som tur var.

Nu är jag trött!

Sluta tänk.



Let's rearrange
I wish you were a stranger I could disengage
To say that we agree and then never change

And suddenly I become a part of your past
I'm becoming the part that don't last
I'm losing you and it's effortless



Jag måste sluta tänka på det nu. Jag måste, men det går inte! Åhh, Rebecca sluta tänk nu!!


Du.



Ibland önskar jag att jag aldrig sagt något till dig, aldrig berättat något överhuvudtaget. Jag visste inte ens vad jag ville få ut av det hela, du fick mig att känna mig så trygg. Och jag vet inte heller varför du lät mig berätta, varför du frågade en massa. Du var den första som fick veta och det är för mig en väldigt stor grej. Om jag vetat att det skulle sluta som det gjorde och att hela grejen skulle föra med sig komplikationer så skulle jag aldrig sagt något. Om jag vetat skulle jag agerat annorlunda.
Jag har ingen bra erfarenhet när det gäller att släppa någon nära inpå och lita på någon, det sa jag till dig. Men ändå sa du att jag skulle lita på dig och låta dig komma innanför "mitt skal". Och jag gjorde det, och så slutade det som det gjorde. Jag blir så arg och ledsen när jag tänker på det. När jag träffar dig vill jag bara skrika, jag vill bli arg, jag vill bli ledsen. För när vi träffas så försöker du låtsas som om att ingenting har hänt, att jag aldrig berättat något för dig. Men jag vet att du tänker på det.
Jag försöker verkligen att inte tänka på det, men ändå så händer det något som gör att jag börjar tänka på det i alla fall. Det spelar ingen roll om någon säger ditt namn eller att jag ser dig, tankarna kommer igång i alla fall. En del av mig vill få dig att försvinna medans en annan del av mig vill det motsatta. Allt det här äter upp mig inombords! Jag vill bara.... Åh! Jag vet inte ens vad fan jag vill!


ViUtanPraktikplats



Jag har såå ont i mina fingrar efter allt gitarr spelande, jag är inte van att spela såhär mycket gitarr. Jag kommer så inte palla att ha någon konsert, jag vill inte spela gitarr inför publik. Det är kul när vi sitter inne i ett rum och spelar och har det roligt. Men att spela gitarr inför publik är jag inte alls pepp på. Trots att vi är det coola bandet "ViUtanPraktikplats".

Jonas frågade faktiskt oss idag ungefär hur många låtar vi hade och när vi ville ha konserten. Wow, någon i denna värld som engagerar sig lite i det de tvingar oss göra. Vi har väl typ 4 låtar eller något, men orka.
Marie har inte varit uppe hos oss något idag heller. Hon måste vara totalt fastlimmad i sin skrivbordsstol under rasterna och kommer endast loss precis innan hon ska ha lektion. Det märks ju verkligen hur mycket hon bryr sig om oss, sina kära esteter. Äh, ät gräs!!

Mamma pratade med skolverket idag. Och de sa typ något om att praktiken ska vara kopplat till programmet för det ska betygsättas. Och för de som inte har praktik ska skolan kunna erbjuda motsvarade undervisning som de som är på praktik har. Och den som mamma snackade med sa att vi skulle prata med våran rektor.

Så, jag tänker fan inte städa någon jävla källare!



Klart att det går bra!


Känns så onödigt att vi kommer till skolan och är där i flera timmar och spelar på låtar som det inte ens är säkert att vi kommer att spela upp. Det är ju även kul att ingen av våra mentorer har kommit in till oss och pratat med oss om hur det går, hur många låtar vi har, vilka låtar vi valt osv. Visst, Jonas har kommit in typ två gånger allt som allt för att kolla om det går bra. Vi sitter och slappar och lyssnar på akustiska covers på youtube, det är klart att det går bra! Eller?

Och så får vi väl se om Marie kommer upp till oss imorgon och "kollar till oss" som hon sa att hon skulle göra om dagarna. För ännu har hon inte gjort det! Får se om hon får arslet ur sin skrivbordsstol under någon av sina raster och makar sig upp till oss för att kolla hur det går. Det är ju verkligen roligt att vår mentor engagerar sig i det vi gör, hon var ju till och med en av dom som "tvingade" oss till att ha en jävla konsert. Det känns bra det här!


Orättvist!



Jag har varit grymt trött ett par timmar nu. Jag brukar vanligtvis inte bli trött förens efter klockan 10 på kvällen. Skönt att det är sovmorgon imorn med, blir 09.10 bussen. Det är också skönt att skoldagarna den här veckan inte kommer att suga musten ur en.
Sofia och jag har varit myyyyyyyyycket duktiga idag. Vi kom vid 8 och gick inte förens klockan 2. Vi har bestämt 3 låtar och vi började spela på en idag, vi satt väl i över 1 timma och trälade med låten. Jag spelar gitarr på låten med. Jag är stolt! Sen gick vi in till stan och jag köpte en armbandsklocka på Clas Ohlson för 59kr. Sen åkte jag hem och Sofia gick till trafikskolan.



Grejen är den att...

Halva klassen är på praktik nu och den andra halvan som inte vill ha praktik eller inte fått någon praktikplats ska vara i skolan. Men det blir inga lektioner och vi får INTE plugga. Hur sjukt är inte det! Vad gör man i skolan egentligen? Jo man går på tråkiga lektioner och lär sig saker, man får läxor och man pluggar om man har tid! Men nej, vi får inte plugga eller göra skolarbeten i skolan, för då blir det orättvist för de som är på praktik. Stackars dom som blir så avundsjuka på oss som måste vara i skolan och plugga i stället för att som dom vara ute på praktik och "slappa". Vad fan tänker lärarna med, vadå orättvist för dom som är på praktik?!

Men ni som har praktik behöver inte vara ledsna över att ni inte får vara med oss i skolan och plugga. För jag, sofia, bob, nicole och hannes var i skolan idag och fick reda på att vi måste ha en lunchkonsert på fredag. Jippie! Vi är två trummisar, en basist och två sångare. Det börjar bra! De andra som inte har praktik kommer nog inte komma, Tim har opererat käken eller något så det är inte troligt att han kommer. Johan har tydligen varit sjuk och han brukar inte vara i skolan så han kommer inte. Och Sandra kommer inte. LYCKAT! Och vi måste spela ungefär 7 låtar. Hoppas att inte dom som är på praktik blir avundsjuka på oss nu, vi som får tillbringa flera timmar om dagen med att lära oss låtar som vi säkert inte kommer kunna spela upp sen.

Åh jag blir så trött på det. Mamma ska ringa skolverket imorn och höra vad dom säger. Är tveksam till om dom kan neka oss undervisning och skolarbete när inte ens praktiken är med på våran studieplan. Jag har hellre lektioner eller pluggar än att lära mig en massa låtar i onödan.



Kul var det också att förra eller förrförra veckan skulle vi ha lyssnat på någon Benny eller nått som var med under 2:a världskriget. Majoriteten av klassen hade redan lyssnat på honom när de gick på högstadiet men jag var sjuk den gången så jag missade det. Det här var alltså min chans att kunna få lyssna på honom. Men bara för att våra mentorer är sämst på att informera oss om saker så missade vi det. KUL! Tack vare mina sämsta mentorer så kommer jag aldrig kunna höra vad han varit med om. Tack, det känns bra alltså!

Känner att jag bara vill klaga på skolan och mina mentorer just nu! Och något som inte gör saken bättre är ju att det irrar runt en massa lärarpraktikanter med väskor på skolan nu också. Jag förstår verkligen inte varför de springer omkring med sina väskor?! Ta ut papper/block och en penna och ställ ifrån er väskorna ffs! Vad mer lär ni behöva?!

Äh, alla kan bara äta gräs!!


RSS 2.0