Kör och sånt.

Dagen började med uppsjungning och repetition av alla låtar. Det var ytterst få ifrån vår klass som var där och det gjorde att basarna och tenorerna inte sjöng på lika bra som vanligt. Vi tränade en stund och sen gick vi ner till cafeterian och sjöng våra låtar, då hade några ifrån vår klass kommit vilket gjorde att killarna presterade bättre. Det var nästan inga personer som kollade när vi sjöng, kändes rätt onödigt att sjunga. Men bra var vi, i alla fall hyffsat bra.
Mötte Marie i trappen på väg tillbaka till estet, såg inte ut som om att hon hälsade eller log när jag mötte henne. Men när jag vände mig om och kollade ner på den andra trappen så mötte hon en massa andra ifrån vår klass och då såg hon skitglad ut... Vad fasen har jag gjort?! Och senare så gick Sofia och jag förbi henne när hon satt och snackade med en special lärare och hon såg att vi kom men nä vi gick förbi så kollade hon inte på oss eller hälsade.. WTF liksom?!

Men i alla fall, efter kören så hade vi rast i en timma och sen hade vi nutidakonst. Hon hade genomgång igen, som alla gånger, och jag satt och sov mig igenom den lektionen. Kunde inte koncentrera mig, det enda jag hörde var när hon sa kubismen eller nått. Sen blev det lunch och det var äckligt, fisk som smakade tomatsås. Efter det så gick vi och lyssnade på 1:orna som spelade vid cafeterian. De var duktiga men mickarna vad alldeles för låga och det blev rundgång säkert 3-4 gånger.

Sen hade vi naturkunskap. Vi gick igenom frågorna som vi svarade på förra lektionen och sen skulle vi jobba med en uppgift som handlar om återvinning eller källsortering inom vårt kompetensområde. Sofia, jag och Frida fick ingenting gjort. Han snackade även lite betyg. Jag låg på G, för jag fick G på provet och G på redovisningen och sen tyckte han att jag hade bra närvaro. Sen slutade vi.

Då satt vi uppe vid estet en stund och sen stack Sofia. Hade tänkt åka hem med kvart över 2 bussen, men Frida ville att jag skulle hänga med in till stan.. Och så blev det. Hon köpte skor, strumpor och sedan byxor till Jossan. Det var nice. Sen åkte jag hem kvart över 3. Ville inte vänta till kvart i 4, för på Tisdagar så brukar 15.43 bussen oftast vara fullpackad.. inte mysigt.

När jag kom hem tog jag det lugnt. Käkade Pizza och sedan började jag med opponeringen. Läste igenom Emilias arbete ännu en gång och skrev ner lite grejer. Det blir nog bra, är lite förberedd nu i alla fall så det är bara att köra på på Torsdag.
Nu har jag duschat, det var riktigt skönt. Snart ska jag lägga mig i sängen och läsa bok, dricka pucko och käka cashewnötter med sourcream smak. GÖTT.


Uj Uj, vilken dag.

Min dag började med en sovmorgon. Första lektionen för dagen var ensemble. Vi körde igenom Sweet Home Alabama och sen så fick de som var där köra Eye Of The Tiger. Sen blev det att vi körde Twist It (shake your tailfeather) också. Sen hade vi kör. Vi sjöng igenom alla låtar som vi ska sjunga imorgon. Vi hade lite komp till idag också, nice var det. Dock mindre nice att vi måste vara där klockan 8 imorn när vi egentligen har sovmorgon till halv 11!!

Sen var det lunch och sen var det osäkert om vi skulle ha klassråd eller ej. Jonas är pappaledig och man vet ju aldrig med Marie. Men Marie kom upp i alla fall. Hon ville snacka med mig och Frida om rättskunskapen. Lars-Gunnar (som vår rättskunskapslärare heter) hade skickat ett mail till Marie och skrev typ att vi kommer att få streck, om det inte är så att vi verkligen vill få betyg. Han skrev att han kunde ge oss en chans att försöka fixa det. Men både jag och Frida var tveksamma. Sen satt vi och diskuterade det en stund och sen så sa jag att det inte går så bra med Engelskan, ligger efter rejält. Och att jag inte kan sitta hemma i lugn och ro och plugga, känner att det inte funkar, alltid något som stör. Marie sa att jag borde ta vara på skoltiden då och göra grejer, men det är ändå svårt.
Så Frida kom med den "smarta" idén att hon ville sitta och jobba i ungefär en hel dag i skolan, får då skulle hon få saker gjorda. Så Marie sa att det skulle bli så. Jag satt och skrattade för att hon skulle vara tvungen att sitta med Marie och plugga, men sen säger Marie att jag också ska vara med. Mitt flin försvann direkt. Så tisdagen efter lovet klockan 8 ska vi vara vid hennes arbetsrum och ha med oss material och alla grejer vi ska göra, kuuul.... på en sovmorgon dessutom!!

Vi hade typ inget klassråd, vårat samtal tog upp typ hela klassrådstiden. Men vi gick i alla fall in i teorisalen och diskuterade Ludmilla. Visst att Ludmilla kanske har förändrats lite, men hon undervisar fortfarande på samma sätt. Känner inte riktigt att det funkar, hon varierar sig inte. Så Marie skulle snacka med Roland om det.

Sen skulle vi ha gehör. Men vi frågade om vi inte kunde få sova istället, för alla var trötta. Eller om vi inte kunde ställa in lektionen bara sådär spontant. Men det gick dom inte riktigt med på, trodde dom skulle göra det först. Men det slutade med att Jonas sa att de från min grupp som var intresserade fick komma till Mattias rum. Ingen kom. Så vi kom med förslaget att vi skulle köra upp ensemblelåtar för varandra. Och så blev det. Det slutade dock med att Jonas skrattade åt Hannes när han spelade Pretty Woman. Jonas sa att han spelade totalfel och att det inte alls skulle vara det kompet osv. Hannes blev såklart sur, men går man inte på sina trummlektioner så vet man kanske inte hur låtarna ska spelas? Jonas förklarade sen att det inte var honom han skrattade åt, utan mest hela grejen och att det lät helt fel.

Sen så såg jag Nicole, hon hade kommit till skolan för att göra provet :D, yeeey. Jag gjorde också samhällsprovet.. Det gick inte så jättebra tror jag inte, jag är glad om jag får G. Sen var det inte mycket kvar av lektionen. Nicole fick med mig in till stan för att vänta till hennes dans vid halv 6. Så vi gick runt och bara glodde, hon försökte komma på något att äta för hon var hungrig.. Slutade med att hon köpte kex. Vi gick till biblioteket för Nicole skulle skicka sms från smsme.se (det funkade inte), och Nicole var även snäll och hjälpte en att skriva en grej på datorn. WOH! Sen gick vi och väntade på att Sandra skulle komma. När Sandra väl kom så var det dags för mig att gå till bussen som jag trodde skulle gå kvart över... Det gjorde den ju inte, och jag orkade inte gå tillbaka till Sandra och Nicole så jag satt ute och frös i en halvtimma innan jag kunde åka hem..

Fick en av mina böcker idag, yeeey! Ska börja läsa den lite senare ikväll, även fastän att jag inte läst ut boken jag läser nu. Men jag är pepp på den nya!! Satt och läste igenom Emilias projektarbete förut, måste läsa det några gånger till tror jag och skriva några anteckningar..

Jag är trött och det känns som om att klockan bara är 6... fast den är 8.. Skit!


...

Är inte på speciellt bra humör.. Känns inte som om att någon bryr sig speciellt mycket heller så. Men ja, det är ju helt upp till var och en hur mycket man visar och vad man säger osv. Finns inget jag kan göra. Möjligen ge dom en liten påminnelse om att visa och säga mera, men man faller ofta tillbaka i gamla mönster efter ett tag så.. Orka.

Laila.

Usch vad sur jag var igår, och jag är fortfarande lite sur. Laila skulle ha vunnit Let's Dance! Skiter totalt i om hon har varit "danslärare" eller vad fan hon gjort innan som har med dans att göra, hon skulle ha vunnit!! Hennes sista showdans var helt otrolig, hur underbar som helst! Gillade även hennes Tango, hur cool som helst. Hennes klänning var förjävla snygg. Laila var bäst helt enkelt.. Magnus kan ju ta och köra upp den där glasskon någon stans!


Showdans





"Rock" Tango

 


Jag har förövrigt inte gjort något speciellt idag. Mest legat i sängen.. kul liv.

Snö är skit.

Imorse när jag låg i sängen och kollade ut så såg jag bara himlen, tänkte att det var synd att det inte var lika soligt som igår. Sen satte jag mig upp och såg att det var snö på taken. HELVETE JÄVLA SKIT SNÖ! Jag hatar den just nu, nu får den väääldigt gärna försvinna! Det är ömsom sol och varmt och ömsom snö och kallt. Ge mig det soliga och varma nu tack!!!

Idag hade jag egentligen en lektion på morgonen, men den orkade jag inte gå på så jag kom när den hade slutat. Då hade vi rast i en och en halv timma innan naturkunskapen började.
På lektionen så labbade vi. Vi kollade ph-värden i kranvatten, vatten med vinäger och vatten med tvättmedel. Sen slutade vi den lektionen, och det var den enda lektionen som jag hade på hela dagen. Sen blev det dags för "mässan" i Team Sportia Hallen.

Sofia och jag åkte bil dit, och det var rätt slirigt. Sofia fick sladd på bilen vid ett tillfälle när hon skulle svänga in mot Carlsund. Vi åkte nästan över till andra körbanan, men som tur var mötte vi ingen då :P. Jag tyckte att det var roligt, men Sofia sa att det var läskigt :P.
Sen satt vi och väntade på resten av klassen innan vi gick in för att kolla runt lite. Sofia och jag gick några varv. Jag tog 3 bläckpennor, en kapsylöppnare, en ballong, plåster och en tablettask. Vilka fynd jag gjorde! Sen åkte vi igen, Sofia körde till Godis Huset så vi köpte lite godis och sen var Sofia så söt så att hon skjutsade hem mig, trots väglaget. Sofia är så snäll!!

När jag kom hem var jag tvungen att dammsuga mitt rum och bädda rent i sängen, tråkigt! Sen var jag tvungen att gå ut med Sixten i det häääärliga vädret, uj vad kallt och skönt det var.. Har spelat lite gitarr också, yeeah. Bara för att.

Ne, nu börjar snart finalen av Let's Dance. Heja Laila!!

Jobbigt.

Jag tycker att det är jobbigt att drömma om personer som jag tycker om. För när jag vaknar så saknar jag dom jättemycket. Jag drömde faktiskt en jättebra dröm inatt. Det hände bara bra saker och allt var bra, så när jag vaknade ville jag bara somna om och fortsätta drömma. Men det gick inte...




Jag satt och tänkte förut, på när jag ska snacka med M. Jag vet, det börjar bli tjatigt, men det är i princip det enda jag tänker på för tillfället. Jag satt och funderade på vad jag är så rädd för? Jag kan absolut inte komma på det, men ändå så skrämmer det skiten ur mig. Det skulle kunna bero på att hon svek mig. Hon sa åt mig att öppna upp mig och sen lämnade hon mig bara där liksom. Hur kunde hon göra så? Varför just då? Varför bad hon mig att lita på henne och öppna upp mig för att det skulle "fungera" och sen bara försvinner? Kanske därför jag är rädd.. Jag vet inte.

Shit alltså, jag vet inte vad jag ska göra, vad jag ska tycka om henne överhuvudtaget. Jag tycker ju om henne men hon gör det så jävla svårt. Vilken människa får ett brev och inte nämner ett dugg till den som skrev det, bara låtsas som om att allt är som vanligt? Hur klarar hon av det?... Det här är så svårt. Vad ska jag känna? Vad ska jag tycka? Hur gör jag?


Trött.

Dagen började med naturkunskap. Vi fick svara på frågor i boken och sen satt vi och pratade. Det var inte så jättekul men ja, roligare än genomgång i alla fall. Vi diskuterade även studiebesök. Janne förslog reningsverket och någon sopstation i Linköping eller något. Vi sa nej på de sakerna, jag vill inte åka någonstans där det kommer stinka!

Sen hade vi ensemble. Vi körde igenom Think och Time Of My Life. Det flyter på rätt bra det där faktiskt.
Sen hade vi kör. Vi körde igenom alla låtar vi ska sjunga på kärleksveckan nästa vecka. Det gick väl hyffsat trots att Kristina gett sig själv talförbud bara för att hon varit så hes. Men det konstiga är att några timmar senare så pratade hon och då lät hon i princip som vanligt... :S

Sen hade vi nutida konst. Hon gick igenom fauvismen och lite på kubismen. Det var lika tråkigt som vanligt... Vad kan man göra? Hon har bara genomgångar HELA TIDEN! Det var i alla fall roligt när Bob somnade i typ 2 sekunder och sedan vaknade till och skrek. Haha, Ludmilla frågade om han mådde bra och om han ville gå till sjuksyster. Det var riktigt roligt faktiskt.

Sen slutade alla andra medans jag var tvungen att vänta i 2 timmar på min sånglektion som varade i ca 18minuter. Sååå inte värt det!!! Men ja, jag känner mig ju tvungen.. Har missat några gånger nu... Och Sofia var jättegullig! Trots att hon slutade efter nutida konsten så satt hon och väntade med mig i 2 timmar. Jag sa åt henne att hon fick gå hem men hon satt ändå kvar. Söt är hon!

Sen åkte jag hem och tog det lugnt. Kollade på lite gamla 90210 och åt lite mat. Sen var jag så trött att jag låg och slumrade till i soffan. Så jag gick ut med Sixten för att pigga upp mig själv. Och nu är jag här.. Ska lägga mig i sängen och kolla på Dead Like Me snart. Sen ska jag sova.

Och imorgon har jag en "såndär" dag, då jag kommer känna att jag inte har lust med någonting... Jag gillar egentligen inte sådana dagar. Och jag borde verkligen snacka med Marie. Jag bara skjuter upp det... Vad kan jag säga? Jag är en dålig människa!!


Min härliga dag.

Dagen har varit rätt så trist. Den började med att vi satt uppe vid estet och tog det lugnt innan lektionen skulle börja. Det var Nutida Konst. Vi fick en text och sen fick vi frågor till texten. Den handlade om musiken under Expressionismen (tror jag). Hannes och Simon fick svara på frågorna inför klassen.. Hannes upprepade typ allting helatiden men Ludmilla tyckte att det var bra. Det märks i alla fall att hon tycker mycket om Simon. Hon frågar alltid honom grejer. Men i alla fall. Vi gick igenom någon ny grej och sen slutade vi.

Sen var det lunch och efter det var det Naturkunskap med tutt Janne. Vi gick igenom några frågor som vi svarade på förra lektionen och sen snackade han om.... om..... jag lyssnade inte så noga men det var något om återvinning och kompost å skit. Sen fick vi några grejer som vi skulle säga vart man skulle lämna dom (återvinna dom). Sen slutade vi den lektionen.

Sen skulle jag haft Engelska C, men jag kände det att "nej". Bra argument, jag vet! Men vadå.?.. Jag kunde inte tvinga mig själv att gå.. Sofia lyckades inte tvinga mig heller.. Och Sandra blev i princip överlycklig när jag sa "vi går inte på engelskan va?". Så var det med det.
Jag åkte hem och diskade och lite sånt. Sen la jag mig i soffan för att kolla på gamla 90210 avsnitt. Sen har det inte hänt så mycket, har ätit, fixat med tvätten och duschat.

Har förresten fastnat för två nya låtar!! JAG ÄLSKAR DOM!


Stuck With Each Other - Shontelle & Akon



Fashion - Lady GaGa





You.

How could you do it?
I never saw it coming. I need the ending.
So why can't you stay, just long enough to explain?

Grejer

Jaa.. dagen har väl varit som den har varit. Inget jag tänker kommentera med tanke på att jag vet att en speciell person läser detta.

Ensemblen gick väl bra, spelade igenom Sweet Home Alabama och Time Of My Life trots att det bara var jag, Lucas, Lars och Hanna där..
Sen hade vi kör och vi körde igenom alla låtar. Det gick väl hyffsat med tanke på att jag var ensam alt och kristina var rätt så hes så hon kunde inte sjunga med mig så mycket. Men jag är duktig jag, jag bara kör på!!

Sen var det lunch och efter det var det klassråd. Vi tog inte upp så mycket, mest allmäna saker. På fredag ska vi till Team Sportia hallen med Brandt så vi skulle träffas 12 uppe vid estet.
Sen var det gehör. Vi hade gehör med den andra gruppen idag. Vi var inte så många. Det var alla killar utom Tim och sen jag, Sofia och Frida som var där idag. Men det var rätt skojj faktiskt, i alla fall att klappa rytmer i slutet av lektionen.

Sen hade vi samhäll. Vi började med Internationella Relationer... Han lärarkandidaten skrev upp en massa på tavlan och skit. Sen fick vi reda på att han delat upp klassen i flera grupper och varje fredag så ska en grupp ta med sig utrikes artikel eller något skit. Sofia skrev upp grupperna i alla fall så vi har dom.

Sen åkte jag hem och mamma hade inte börjat tvätta så jag fick ta det initiativet. Jag har aldrig tvättat alldeles själv förut så jag sorterade ut mitt viktigaste och gick ner och stoppa in det. Fick gå ner förut igen och den här gången tog jag med mig all tvätt för mamma ska ner med mig nästa gång och så kan vi sortera resten och skit. Tvätta är trist, men slappt om man vet hur man ska göra.

Nu sitter jag och lyssnar på soundtracket till En Shopaholics Bekännelser. En film som jag bara MÅSTE se då jag läst tre av böckerna i serien (de tre som är översatta till svenska). Känner inte att jag vill läsa nästa bok på engelska, vill hellre läsa alla på svenska i stället.

Men så är läget. Snart är det 90210 förhoppningsvis, om det inte är ett reprisavsnitt igen :S. Förhoppningsvis inte!


Rädd och nervös.

Jag vet att jag borde prata med henne imorn. Men jag är så rädd! Så rädd och nervös att det känns i hela magen. Det känns som det där läskiga suget man kan få i magen när man åker karusell. När man åker upp för en jättelång backe och sedan bara åker rakt ner på andra sidan. Precis så känns det. Samtidigt så känner jag den där känslan av att jag inte har någon som helst aning om vad det hela kommer resultera i, jag har ingen aning om vad som kommer hända. Kommer det att kännas bättre när jag åkt den där karusellen, kommer jag vara glad för att jag åkt den? Eller kommer det att kännas sämre, kommer jag att vara missnöjd för att den inte alls var som jag tänkt mig? Detta gör att suget i magen känns ännu värre.


Patrick Redmond.

Uj uj. Läste ut min bok igår kväll. The Wishing Game av Patrick Redmond (på svenska heter den Händelser Vid Kirkston Abbey). Boken var minst lika bra som jag kunde minnas att den var. Oh vad jag gillar den! Det är nog min favorit bok! Det finns inga ord för hur bra jag tycker att boken är. Jag skulle kunna läsa den om och om igen. Skulle dock vilja ha den på svenska också men den finns typ inte att köpa längre. Såg att det finns några på tradera men jag har ingen aning om hur tradera funkar och jag kan inte sånt där så det skiter sig totalt :(. Men i alla fall, jag älskar den! Så jag kollade runt på Adlibris och såg att Patrick Redmond har skrivit 3 böcker till på engelska. Så jag beställde dom. Jag kunde inte hålla mig!! Så nu när jag får pengar så har jag ungefär 500kr att leva på i en månad. Lite surt men jag älskar att läsa sååå ja. Tänkte lägga in vad boken jag läste och vad de tre andra böckerna handlar om..

The Wishing Game (Händelser Vid Kirkston Abbey):
Den kalla vintern 1954 hände fruktansvärda saker på internatskolan Kirkston Abbey. Händelserna tystades ner av både polis och tidningar. Nu, mer än fyrtio år senare, försöker en ung journalist avslöja vad som verkligen inträffade, men trots att åren gått är människor fortfarande rädda för sanningen... ''Händelser vid Kirkston Abbey''är en psykologisk thriller om ondskan; om rädsla, utsatthet och hat. En kuslig och suggestiv berättelse om två pojkars hämnd på en värld som skoningslöst bryter ner den som är annorlunda.

Apple Of My Eyes:

Ronnie Sidney är den perfekte sonen, sin mors ögonsten, hennes lilla solstråle i en annars väldigt grå tillvaro. Men hon är ensamstående och tvingas för sitt uppehälle lämna sin älskade son och flytta till en annan ort. Ronnie är verkligen exemplarisk, men under ytan döljer sig en stark livsvilja som kommer att ta sig oanade uttryck.

För Susan Ramsey har det mesta varit enkelt och oproblematiskt. Hon är djupt älskad och uppmuntrad, för att inte säga bortskämd av sina föräldrar. Men så dör fadern, en händelse som förändrar hennes livssituation radikalt.

När Ronnie och Susan möts, dras de obönhörligt till varandra. Och i glädjen över att ha hittat en själsfrände känner Ronnie att han gradvis vågar blotta det som finns innanför den perfekta masken, en sida hos honom som är mer förskräcklig och fasansfull än vad någon kunnat föreställa sig.

The Puppet Show:
Michael Turners liv har alltid överskuggats av barndomens längtan efter en familj. Tidigt föräldralös skickades han runt mellan barnhem och fosterföräldrar. Men ingen kunde ge honom tillräcklig kärlek för att öppna den dörr han en gång låst om sig. Nu, många år senare, är han förlovad med Rebecca, som han älskar över allt annat, och han spås en lysande framtid vid en stor advokatbyrå. Och när plötsligt en oväntad fadersgestalt dyke rupp i hans liv verkar alla drömmarna från barndomen bli uppfyllda. Men snart börjar märkliga saker hända på jobbet och i relationen till Rebecca,saker han inte själv råder över. Med tiden inser Michael att någon annan lägger sig i hans liv, eller snarare styr hela hans tillvaro. Någon medväldig makt - någon som är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom...

All She Ever Wanted:

Only the weak fall in love. The strong survive on their own. Tina was weak once: a scrawny, vulnerable child, deserted by her father, bullied at school, an object of derision and fun. Not any longer. Now she's Chrissie. Bold, self-reliant, beautiful. Girls envy her. Men desire her. She is everything she ever wanted to be and nothing, especially a man, will ever be allowed to change that. But Chrissie is also human. When love does enter her life, unexpectedly, shockingly, it threatens this carefully-crafted personality she has worked so hard to create. And nothing can ever be allowed to do that. Control must be maintained and love must be on her terms. No matter how dreadful those terms might be ...



Ska snart börja läsa boken jag köpte igår. Det skadar väl inte att lägga in vad den heter och vad den handlar om också :P.

Be Careful What You Wish For av Alexandra Potter:
Heather Hamilton is always wishing for things. Not just big stuff - like world peace or for a date with Brad Pitt - but little, everyday wishes, made without thinking. With her luck, she knows they'll never come true...Until one day she buys some heather from a gypsy. Suddenly the bad hair days stop; a handsome American answers her ad for a housemate; and she starts seeing James - The Perfect Man who sends her flowers, excels in the bedroom, and isn't afraid to say 'I love you'... But are these wishes-come-true a blessing or a curse? And is there such a thing as too much foreplay?

Jag är pepp på böcker för tillfället, men det har jag alltid varit så... ;)


Försovning och funderingar.

Dagen började med att jag vaknade en timma senare än vad jag egentligen skulle eftersom jag råkade ställa in fel alarm igårkväll. Så jag missade nutidakonst lektionen, men det gjorde nog inte så mycket.
Sen var det naturkunskap och vi fick jobba med frågor i boken. Sofia, jag och Frida satt i ett eget grupprum och lyssnade på Kings Of Leon och arbetade flitigt! Vi är bra.

Sen blev det lunch och efter det var det gehör. Gehören var tråkig som vanligt. Vi gick igenom en massa paraleller och skit, boooooring! Sen hade vi ljudteknik. VI hann spela in både gitarren och sången. Vi var mycket flitiga, jag hjälpte faktiskt till att micka upp gitarren också. 10 poäng till mig!

Sen slutade vi och då åkte Sofia, jag och Frida in till stan. Jag skulle kolla på engelska böcker på bokia. Jag hittade faktiskt en bok rätt så snabbt, mycket snabbare än vanligt i alla fall.. Sofia vet hur länge jag kan gå där inne och titta :P! Så nu har jag en till engelska bok att läsa, yeeey! Sen gick vi och kollade lite innan vi gick till bussen. Väl hemma så packade jag och grejade lite innan det var dags att sätta sig på bussen till Tjällmo.

Ikväll har jag bara kollat på Let's Dance och tagit det lugnt. Det är rätt skönt ändå, men ja. Man skulle ju kunna ha roligare om man vore rik :D. Men nu är ju jag det totalt motsatta och jag nöjer mig med situationen jag befinner mig i, jag anpassar mig as usual.

Jag har funderat rätt så mycket idag faktiskt. På hur jag ska göra, vad jag ska säga och hur jag egentligen ska bete mig. Det är svårt det där... mycket svårt. Pappa och jag pratade om Marie förut. Jag vet ju att jag ska prata med henne, men det är bara svårt. Det är något med henne som är speciellt, som påverkar mig så otroligt mycket.. och jag vet inte vad det är.. jag kan inte sätta fingret på det.. Det är helt otroligt. Men så är läget. Har planerat att snacka med henne på måndag, men vad som hellst kan hända. Vi får väl se......

Torsdag.

Skippade första lektionen idag.. det kändes inte bra men jag pallade verkligen inte. Kom till skolan och hade samhäll. Det var rätt tråkigt. Vi fick hela lektionen på oss att plugga till provet som är om en vecka. Efter det snackade vi studenten... Mjaa, det blir väl som det blir det där. En eller två personer kan väl inte bestämma endel saker. Jag vill verkligen inte ha champagnefrukost med bildarna, jag vill verkligen inte det. Men jag hade ju ingen lust att säga det och vara totalt emot. Men jag vill VERKLIGEN verkligen inte det. Men ja.. det blev som det blev..

Sen hade vi lunch och efter det hade vi ingenting. Sofia och jag satte oss vid datorerna och hon skrev klart sitt projektarbete. Sen satt vi vid estet och tog det lugnt, hon skrev ut sitt arbete och jag visste inte om jag skulle snacka med Marie eller inte.. Medans jag väntade på att Kristina skulle kopiera Emilias projektarbete till mig (jag är emilias opponent) så gick Sofia hem för att lämna några grejer. Hon skulle komma tillbaka sen för hon skulle åka till Linköping så vi skulle åka samma buss. Sen kom ju Marie upp med sin lärarkandidat. Jag kände det att "nee, jag gör det inte nu." Så jag sa inget. Hon kollade i alla fall på mig, log lite oskyldigt och vinkade. Sen gick hon in till alla andra.. Och så snabbt var det över. Jag hade ännu en gång en chans och precis som förra gången så tog jag den inte.. Men jag måste nog känna att det är rätt läge. Kort därefter kom Kristina med Emilias arbete och jag gick ner och precis då kom Sofia tillbaka. Perfekt!

Så vi gick till bussen och snackade. På bussen snackade vi Ben och Jerry's. Mmmm! Och sen berättade jag det att jag är en sån som tänker på det som kunde ha varit. Som det här när Marie kom upp idag. Vad hade hänt om jag sagt till henne "Marie, kan jag få prata med dig" eller liknande. Hur hade det varit? Och sen spelar jag liksom upp scenariot i huvudet om och om och om och om igen. Så gör jag JÄMT!

När jag kom hem så höll mamma på i mitt rum. Hon satte upp lite tavlor och grejer. Det blev väl okej.. Orkar inte bry mig så mycket.. Jag är i min egen värld med mina scenarion.

Jag är ooootroligt trött! Skönt att jag redan gjort mitt arbete i nutidakonsten som ska in imorn så jag slipper sitta med det nu. 10 poäng till mig!! Snart ska jag nog lägga mig i sängen och läsa i min bok. Den är sååå bra och jag ska nog läsa den ytterligare en gång till sen.. Eller, fler gånger ska det bli i alla fall! :)

Utvecklingssamtal och M...

Min dag har varit sämst.. enligt mig i alla fall.

Kände mig dålig igår, ont i huvudet, längst bak i gomen och i näsan. Hade samma känsla när jag vaknade imorse. Så jag och frida skippade naturkunskapen imorse och satt uppe vid estet i stället. Hon hade sitt utvecklingssamtal tidigare eftersom lars inte var där. Sen försökte Jonas få mig att ha mitt efter hennes, men jag vägrade för jag ville ha min tid. Jag kunde väl inte råför att personer som skulle ha inte dök upp?

Sen hade vi ensemble.Vi körde Time Of My Life, det gick bra! Sen gick jag in till den andra gruppen och körde Twist It (shake your tailfeather), den satte vi i princip. Jobbigt för armen bara.

Sen hade jag mitt utvecklingssamtal. Det gick väl bra. Förutom att Marie satt och kollade på mig i princip hela tiden. Jag försökte att inte kolla på henne mer än nödvändigt. Dom sa att jag låg på G i alla ämnen som vi har just nu utom projektarbete och engelska c. Dom sa faktiskt att dom var nöjda med mig. Sen sa dom att dom nog inte hade något mer om inte jag hade något, det hade jag ju inte. Sen så kläckte Marie ur sig "hur är det annars då?". En fråga hon inte ställt på jag vet inte hur länge. Jag skrev till henne för typ en månad sen att det kändes som om att hon inte ens kunde ställa en så enkel fråga som "hur är det" eller "hur mår du". Och nu gjorde hon det, det bara kom helt spontant. Jag svarade ju snabbt "bra" och sen gick jag.

Sen gick jag till kören. Kände att jag skulle ha frågat Marie om hon läst det där som jag skrev till henne för nästan 2 månader sen. Sa det till Nicole och hon sa att hon kunde fråga om jag ville. Så hon gjorde det sen.... Marie hade sagt att det var något jag skulle ta upp med henne och att jag skulle komma..

Så jag gick upp och där inne sitter Marie och Jonas. Såg ut som om att Jonas frågade Marie om han skulle gå men att hon sa att han kunde stanna.. Så frågade hon vad jag ville, vad jag ville fråga. Jävla idiot.. Varför inte bara säga, ja jag har läst det eller nej jag har inte läst det. Utan hon pressar mig med att få mig att ställa frågan själv, trots att hon vet vad det är. Så jag sa att det inte var något. Sen sa hon något om att det är saker som jag ska ta upp med henne och att jag hade min chans nu att säga vad det var. Jag sa att jag inte vågade säga det och att hon var läskig. Och så satt ju Jonas där och sa att jag visst vågade och skit. Marie sa att hon trodde att vi var förbi det där med att vara läskigt och att hon och jag måste kunna kommunicera.. Tänkte det att hon och jag kan ju ändå inte kommunicera med varandra. Men jag sa inget, jag bara gick..
Jag tänker fan inte stå där och prata med henne om något när Jonas är där. Speciellt inte om något som är mellan mig och Marie, som hon sa.. Åh, jag blev bara ledsen. Och jag är ledsen. För jag vill ju fråga, jag vill ju reda ut det.

Sen gick vi på nutidakonst. Ludmilla kollade på mig typ helatiden vid ett tillfälle, oh hon ääälskar mig. Sen så åt vi och efter det så satt Frida och jag uppe vid estet. Jag hade världens huvudvärk! Sen hade jag sång och fick en ny låt, göött! Den var rätt så bra faktiskt, i alla fall första delen av låten som jag hörde. Sen åkte Frida och jag in till stan. Hon köpte några grejer på Veromoda och sen blev det till att åka hem.

Berättade grejen med Marie för mamma. Hon tyckte att det var dåligt att Marie frågade mig vad det var jag ville fråga när hon redan visste vad det var. Och att hon inte sa till Jonas att gå ut..

Ajja, ledsen är jag och jag känner mig sjuk.. Så vi får se hur det blir med skolan imorn. Kommer kanske till samhällen bara för att vi ska snacka om studenten efter. Och för att jag har en chans att snacka med Marie när hon kommer upp till estet för att ha möte vid typ tio i 2. Om jag får "en ny chans"... Det blir som det blir.
 
Är så varm och har huvudvärk! Men jag har en Ben & Jerry's i frysen som jag ska ta och svalka mig med sen.. mmmm!

Jag är duktig.

Dagen började med nutidakonst. Vi fick läsa en massa grejer och sen skulle vi jämföra t.ex. impressionismen, pointillismen osv. som hon skrivit med blå penna med dom sidor i boken som hon skrivit med svart penna. Jag, Sofia, Frida och Emilia skulle diskutera och jag var tvungen att skriva såklart. Jag skrev jättefint, som t.ex. skillnaden mellan den blåa pennan och den svarta pennan är att under den blåa pennans tid så..... osv. och sen vad som hände under den svarta pennans tid. Jag är duktig tycker jag! Lämnade även in mitt arbete som ska in senast fredag, jag är bra!

Sen var det naturkunskap.. Men eftersom att det var JAG som skrev mitt, Sofias och Emilias arbete och vi skulle ha redovisning så tyckte jag att dom skulle få prata. Så jag ville inte vara med. Jag och Frida städade och möblerade om i vårat uppehållsrum istället. Det blev nice, känns mycket öppnare nu. Kristina gillade det verkligen, hon gillade det så mycket att jag fick en high five! Lisa gillade det också. Frida och jag är bra!!
När Sofia kom tillbaka från naturkunskapen så hade hon med sig provet jag gjorde i torsdags. Och jag fick mitt G!! GÖTT!

Sen fick jag skjuts hem av mamma och storebror. Sen dess har jag, kollat på sista L-Word avsnittet (förjävligt att det är slut nu!!!), läst i min bok och lyssnat på musik. Nu blir det att kolla på film och sen läsa lite.. Sen måste jag sova, det är ingen sovmorgon imorn. Och jag har utvecklingssamtal också, fucking shit!

Funderar starkt på att söka det där au pair jobbet på Nya Zeeland.. hmmm....

Dagen har varit... typ bra?..

Dagen har varit.... typ bra?..

Började med ensemble. Spelade Sweet Home Alabama med min grupp först. Och sen gick jag över till den andra gruppen och körde Twist It (shake your tailfeather). Den är snabb den och jag fick kramp i handen!!

På kören så körde vi igenom hela Gabriellas Sång. Det gick väl hyffsat. Jag känner att jag börjar göra bättre och bättre ifrån mig på kören. Känns riktigt bra det där, det är inte så farligt trots allt..

Sen var det lunch och efter det så var det gehör. Vi gick igenom.... kommer inte ihåg vad det heter bara för det. Tonika och subdominant och sånt skit. Tråkigt var det i alla fall och jag hade värsta jobbiga känslan i kroppen hela lektionen. Jobbigt vare!

Sen hade vi samhäll och vi fick gå ner till datasalen och kolla på jobb på arbetsförmedlingens hemsida. Jag hittade ett som Au Pair på Nya Zeeland. SKIT COOLT! Och körkort var inget krav!!! Ohh, det vore något att vara i Nya Zeeland i ett år!

Sen åkte jag hem och skrev lite på naturkunskapen. Så nu har vi något i alla fall! Sen har jag läst lite i min bok som jag ääälskar!! Och jag skulle kolla på 90210 förut men det var ett reprisavsnitt :S! Jag fattade ingenting! Förra gången var det avsnitt 14 tror jag och idag var det repris på avsnitt 3.. WEIRD! Så jag kollade lite på Mannen Som Talar Med Hundar istället...

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och läsa i min bok. Sovmorgon imorn igen! WOOH! Engelska C imorn och Utvecklingssamtal på onsdag. SUCK!

Så äre.

Mamma ringde vid 3 när jag skulle sova och sa att hon skulle sova hos kina, så det löste sig med det. Fick skriva en lapp och lägga på Rasmus bord så att han inte skulle väcka mig imorse och fråga vart mamma var.

Idag har jag inte gjort så mycket. Var i Linköping med storebror och lillebror en sväng. Rasmus skulle få ett tv-spel av Robin i födelsedagspresent. Det slutade med att han fick en film också, eller Kenny Starfighter avsnitten på dvd. Skit bra! Sen har jag bara tagit det lugnt, har börjat läsa i den engelska boken jag fick hem för ett tag sen. Jag har ju läst den på svenska för länge sen, men har glömt det mesta. Usch vad jag gillar den!

Skrev ut mitt nutidakonst arbete förut också, bäst att göra det innan Rasmus tar slut på färgen i skrivaren. Så jag kan lämna in arbetet på tisdag så har jag det ur världen. Skulle kolla lite på naturkunskaps grejen idag men jag har inte pappret här hemma, så det sket sig. Vet ju inte om Emilia skrivit något och i sånna fall hur mycket.. Det löser sig väl.

Ne, nu ska jag nog lägga mig och läsa en stund tror jag. Har ju sovmorgon imorn, gööööött.


Pizza och Nutida Konst

Idag har jag varit i stan och käkat pizza hemma hos Nils. Mums! Tre Lyktors Pizzeria har goooda pizzor! Sen har jag inte gjort så mycket mer. Kollade på Melodifestivalen förut. FEL LÅT VANN!!! Jag ville verkligen inte att den låten skulle vinna! Jag hejade ju på Sarah Dawn Finer. Eller i alla fall alla utom Alcazar och den som vann. BLÄ!

Följde med mamma till bussen förut, eller vid halv 11. Hon skulle åka in till brygget och kolla när Tommy spelade. Fan, jag hade velat hänga med!! Men Rasmus kan inte vara ensam hemma.

Så jag har istället suttit och skrivit klart arbetet i Nutida Konsten. Jag kom på att jag inte har någon aning om vilka bilder som kommer ifrån den tid som arbetet är om. Men det får bli som det blir, jag är i alla fall klar! Många sidor blev det!! Usch vad jag är duktig! Trött som satan är jag också så jag skriver fel i princip hela tiden och känner mig yr!!

Nu ska jag sova som en stock! Mamma sa att hon skulle ta tjugo över 12 bussen hem, eftersom att det var den sista bussen som gick... Nu är klockan snart 3... Jag undrar var hon är?... Ne, sova var det ja! God natt!

Isn't it ironic?

Well life has a funny way of sneaking up on you.
When you think everything's okay and everything's going right.
And life has a funny way of helping you out when,
you think everything's gone wrong and everything blows up in your face.

A traffic jam when you're already late.
A no-smoking sign on your cigarette break.
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife.
It's meeting the man of my dreams, and then meeting his beautiful wife.
And isn't it ironic, don't you think?

It's like rain on your wedding day.
It's a free ride when you've already paid.
It's the good advice that you just didn't take.
Who would've thought it figures.

Utebliven labb och glass.

Imorse så mötte jag bildarna när jag kom och skulle gå in i A-huset. De hade sin labblektion först och de var ute med Janne. Så jag antog att vi också skulle vara tvungna att vara ute på vår labb så jag berättade det för de som var uppe vid estet. Nicole sa att man fick jobba med fördjupningen om man ville och de som var klara skulle labba. Tur då att jag och Sofia inte är klara så vi sa det till Janne. Vi slapp att vara ute och "kolla efter vårtecken" som var en del av labben. PHU! Vi gick och åt istället, potatisbullar.. gooott!

Sen hade vi rast och vi satt och slappa uppe hos oss. Sen var det dags för ljudteknik. Vi spelade in piano och trombon till Hooked On A Feeling idag. Yeey! Nu har vi gitarr, sång och orgel kvar.

Sen fick Nicole och jag skjuts av Lucas. Han skjutsade Hannes och Ted också. Först hem till Hannes för han skulle hämta pengar eller något och sen in till stan. Så nu har jag åkt bil med Lucas 2 gånger! Väl i stan så köpte jag en Ben and Jerry's, Bohemian Raspberry. Jag smakade lite precis nyss, den funkade. Den slår dock inte Phis Food eller Chocolate Fudge Brownie!!! Vi såg också en gubbe som hade trillat utanför östenssons. När jag gick ner vid busscentralen så kom ambulansen. Förhoppningsvis så skadade han sig inte så illa, det såg inte så ut i alla falll. Mötte Frida nere vid bussen sen, hon hade köpt en tröja eller något till ikväll.

Sen åkte jag hem och läste lite, gick ut med Sixten och sen kom Kina och Nils. Vi käkade räktårta typ, gott vare!! Sen kollade jag på gamla 90210 och vilade. Gick upp för 40minuter sen. Nu blir det snart Let's Dance!

You.

Have you no shame? Don't you see me?
It's hard just to say hello.
And I'm on the edge of crossing the line.
But I don't want to show it, so I'll just walk away.

Min dag.

Min dag började med en samhällslektion. Melisa gick igenom lite om hur man skriver ett CV och personligt brev. Sen fick vi gå och sätta oss vid datorerna och kolla runt lite. Det var inte så jättekul om jag säger så. Sen var det lunch och efter vi ätit så hade jag min trumlektion. Körde ett komp till en låt och grejer. Jonas var rolig när han körde loss på pianot, så jag tappade bort mig ett par gånger.

Sen väntade vi på att få gå och skriva Naturkunskapsprov. Det gick relativt bra, jag tror att jag får G! Wooh!
Sen gick Sofia och jag upp till estet och tog det lugnt för att fördriva tiden tills det var dags för mig att gå till bussen. Det är rätt skönt att bara sitta där och snacka med någon när det inte är andra där.

Sen åkte jag hem och fixade lite med Samhällsgrejen. Skickade dokumentet till Sofia bara för att jag är jättesnäll. Har kollat på ett gammalt 90210 avsnitt, käkat lite mat och diskat. Ska ut med Sixten sen och efter det måste jag duscha. Känns jobbigt att ha saker att göra...

Känner mig gråtfärdig helatiden, det är jäkligt jobbigt. Höll på att börja tjuta när Nicole och jag pratade om M på kören igår, så vi slutade prata om henne. Fast, det är inte ovanligt att jag vill gråta när det ämnet kommer på tal. Ajja, skit samma. Otroligt känslig är jag i alla fall och just nu mer känslig än vanligt.

Nu ska jag läsa bok.


Magont och en björn.

Hade skit ont i magen inatt och imorse när alarmet ringde hade det bara släppt lite. Så jag tänkte att jag ställer fram alarmet en timma till och ser om det har släppt lite då. För om jag väljer att åka till skolan så gör det inte så mycket om jag missar naturkunskapen. Vaknade en timma senare och hade fortfarande ont i magen. Men så tänkte jag det att Sandra fyller ju idag så jag "måste" åka till skolan :P.

Tio över 8 bussen var försenad! Fick vänta i en halvtimma och jag förfrös mina tår!! Kom till skolan vid 9 och Sandra fick sina presenter och sen var det ensemble. Vi körde Golden Eye hela lektionen. Jag skulle haft sång vid tio i och jag kollade faktiskt på klockan vid tio i och sa att det bara var tio minuter kvar tills vi slutade lektionen, men jag kom inte ihåg att jag skulle gå och ha sång. JÄVLA SKIT! Lisa flyttade ju fram den åt mig och så självklart glömde jag den, jag som har toppenbra minne!!

Sen var det i alla fall kör. Och vi 3:or fick gå igenom samma del av Gabriellas Sång som vi gjorde i måndags. Det är riktigt tråkigt när Post gör så!!

Sen var det kulturhistoria. Ludmilla gick igenom Jugend och något mer och vi kollade på bilder och grejer. Det var en bild med två tjejer som dansade vid havet och Ludmilla frågade först Simon vad han tyckte och sen frågade hon Lars. Och Lars som ser dåligt sitter längst bak och säger att det ser ut som en björn! Usch vad Sofia och jag skrattade. Ludmilla drog upp det där med björnen flera gånger under resten av lektionen. Ludmilla har humor ibland :).

Sen åkte Sofia och jag in till stan och gick och glodde. Jag köpte några grejer till Rasmus som fyller på fredag och sen ringde mamma och frågade om jag ville ha skjuts hem, för hon var i stan. Då sa jag att jag ville det och hon sa att hon skulle ringa igenom om 15 minuter. Sofia och jag gick till JC och tittade lite i väntan på att mamma skulle ringa. Hon ringde och sa att nu är jag snart där! Jag tänkte, hur tusan vet hon vart jag är? Sen kom jag på att hon troligtvis trodde att jag var i skolan så precis när jag skulle säga, mamma vet du vart jag är? Så lade hon på. Jag hade inga pengar på mobilen så jag kunde inte ringa henne. Fick låna Sofias mobil men jag vet att min mamma är som mig, vet vi inte vem som ringer så svarar vi inte. Fick vänta i ytterligare 5 minuter innan hon ringde upp och frågade vart jag var. Hon lyckades hämta mig i stan sen tillslut.

Väl hemma så skulle jag gå och köpa Loka. Men så såg jag att dom hade Påskmust!!! Jag älskar must! Så jag dissade min Loka och köpte must i stället. Har dock halva flaskan kvar men det är gott :)!

Imorn är det Engelska C på morgonen, efter det är det samhäll, sen är det lunch och jag har min trummlektion och sen är det Naturkunskapsprov. Jag hatart!!

Skoldag.

Imorse gick brandlarmet när vi satt uppe vid estet och tog det lugnt innan lektionen. Så vi fick gå ut i kylan och ställa oss. Brandlarmet hade tydligen gått en gång innan också. Sen när vi trodde att det hela var över så gick larmet till estet! Det gick inte bara en gång utan säkert 3-4 gånger till! Jag tyckte inte att det gjorde så värst ont i öronen, men alla andra verkade tycka det :P. Vi fick även tider för utvecklingssamtal idag, alla har på onsdag nästa vecka. Jag har vid 10.20 så jag missar början av kören... Meeeeeen, det gör inte så mycket!

Första lektionen var nutida konst. Ludmilla hade genomgång typ hela lektionen som vanligt. Man blev jäkligt trött. Efter den lekitonen var det lunch och sen var det dags för naturkunskap. Eftersom att lektionen i fredags gick bort p.g.a utbildningsmässan så fick vi dagens lektion på oss att jobba med vårat arbete. Sofia och jag gick till mediateket och satte oss och läste lite i våra papper. Det var rätt tråkigt så vi gav upp och gick till estet och tog det lugnt istället tills det var dags att gå tillbaka till lektionen. När lektionen var slut så gick vi upp till estet och väntade på våra individuella val.

Engelskan var väl sådär. Vi översatte meningar till engelska, hon pratade om Hilary Clinton och sen fick vi jobba två och två med en grej.. Det var inte så jätteskojj. Sandra kom ju inte till lektionen heller. När jag skojjade med henne innan och sa att jag inte skulle gå så sa hon till mig att jag visst skulle gå. Och det gjorde jag ju också, men inte hon.. Ajja, jag orkar verkligen inte diskutera det där!!

Nu ska jag kanske läsa lite i min bok... Får se.


Musik, klassråd och film.

Dagen har väl varit sådär. Har bara haft musiklektioner idag.
Först ensemble. Det gick väl bra, spelade Lady Marmalade hela lektinen, den börjar sitta allt bättre och bättre nu!
Sen blev det kör. Det var bara jag och hanna som var altar idag. Det är rätt svårt när man är så få. Men jag gjorde mitt bästa som vanligt. Kristina sa faktiskt efter förra lektionen att jag hade gjort mycket bra ifrån mig på kören! ;)
Sen blev det lunch innan vi skulle ha klassråd. Emilia och jag gick in i ett rum och spelade lite, det är roligt. Bara att köra loss!

Sen blev det klassråd... Usch. Marie kollade hyffsat mycket på mig alltså, det var faktiskt läskigt. När jag smällde med mitt tuggummi kollade hon på mig och log som om att hon tänkte "du vet att jag inte tycker om när du gör så, meeen det gör inget" eller nått...  Det är jobbigt att tycka mycket om någon men att samtidigt ha svårt för att tycka så mycket om den personen... så äre.

Sen blev det gehör. Satt i typ 15minuter och pratade projektarbete innan vi kom igång med själva lektionen. På så sätt är Jonas bra att ha, och han förklarade lite närmare vad som kommer att hända nu osv. Bättre än våra mentorer som inte tog upp det alls på vårat klassråd idag. SÄMST! Vi ska förresten ha utvecklingssamtal snart, de skulle kanske sätta igång redan nästa vecka.
Sen slutade vi! Ingen samhäll idag för Melisa skulle åka på någon kurs eller nått. Så jag åkte in till stan och Frida hängde med mig och köpte present till Sandra som fyller på onsdag. Och sen köpte hon ett par jeans också. Nice!

Sen åkte jag hem och slappade. Kollade på Texas Chainsaw Massacre The Beginning med Rasmus, den var helt okej. Liiite smått äcklig! Nu vill jag bara se den som är ifrån 2003 som är en ny verison av den gamla från typ 1974 eller nått. Sen kollade jag på mitt älskade 90210 och sen blev det till att kolla på Patrik 1,5. Den var faktiskt hyffsad, trodde att den skulle vara lite roligare men den funkade!

Nu ska jag snart sova. Ska kanske läsa lite först? Vi har ju trots allt sovmorgon imorn och idag fick jag hem mina två böcker jag beställde för typ en vecka sen. Så nu måste jag först läsa ut boken jag läser just nu innan jag kan börja läsa någon av de två nya..


You.

I wish that you would just leave.
Because your presence still lingers here and it won't leave me alone.
There's just too much that time can not erase.
I'm bound by the life you left behind.
Your face haunts my once pleasant dreams.
Your voice chased away all the sanity in me.

Projektarbete suger!!

Har hållit på med mitt bögprojektarbete idag. Jag hatar det! Har nästan skrivit en och en halv sida. Jag har spenderat mestadels av dagen att leta material som är hyffsat användbart, har knappt hittat någonting!! Har googlat som en galning och sökt mängder på jävla wikipedia. Har inte hittat allt jag letat efter, suuuuug!! Men jag har ju i alla fall skrivit någonting nu! Får se om jag hittar något mer imorn, men det tvivlar jag på.

Har firat mig och rasmus här hos pappa idag, rasmus fyller ju på fredag. Det var trevligt, glass och rulltårta och bullar. Fick Dead Like Me säsong 1&2 av pappa och åsa och av farmor och farfar fick jag 250kr. Jag visste redan vad jag skulle få av storebror, en absolut vodka vanilj. Så jag har blandat mig några groggar ikväll. Vodka vanilj och cola är grymt gott! Sen blev det att kolla på melodifestivalen andra chansen också, Sarah Dawn Finer till final!!!! YES!!!

(Det tog ett tag att skriva det här, jag stavade fel helatiden och var tvungen att sudda och skriva i snigelfart för att det skulle bli rättstavat.... om det var någon som ville veta?..)


Trött på allt klagande!!

Jag har varit och är grymt trött idag. Jag har känt att jag velat gråta av minsta lilla, men jag har hållit mig i skinnet, det har jag verkligen. Jag blir överkänslig när jag är trött, speciellt när jag inte har någon överskottsenergi att leva på. Idag tog min överskottsenergi slut innan lunch, det kändes inte så jättebra....

Jag är sååååå trött på allt klagande. Har fått endel "negativa" saker riktade mot mig idag, alla tror att jag klarar av sånt men det gör jag nog inte innerst inne. Varför ska alla klaga på mig för att jag säger/gör endel saker? Jag säger inte en massa negativa saker till andra och klankar ner på dom när dom gör eller säger vissa saker. Jag skulle kunna göra det rätt ofta men jag låter bli eftersom jag vet att jag själv inte tycker om när andra beter sig så mot mig. Och trots att jag håller inne med de negativa kommentarerna så blir jag inte alltid bemött på samma sätt som jag bemöter andra.. Jag förstår inte varför? Jag är så jävla trött på det här nu!!!


Du.

Can you feel it?
In the way I look at you.
Can you hear it?
I'm crying out inside.
I don't wanna see you, be near you.
You're a million miles too close.


Lärare.

Inte så värst jobbig dag idag direkt. Försov mig imorse och missade engelskan!! Sen hade vi samhäll och då fick vi en uppgift som ska vara klar tills nästa vecka eller nått. Den var inte så himla svår så det går nog rätt fort. Så vi fick gå iväg och jobba med den i över en timma. Sofia, jag och Frida gick upp till estet och pratade lite och sen käkade vi.
Sen blev det trumlektion. Skulle spela jazz!! Usch vad jag inte tycker om att spela jazz! Det är grymt jävla svårt alltså. I slutet av lektionen gick vi in till datorn och han spelade upp några videoklipp, det var jäkligt kul.

Sen blev det att peppa Sofia inför hennes föreläsning för lärarna vid tjugo i 2. Vi gick ner till miniaulan och väntade på att hon skulle få gå in och fixa lite och så. Det kom inte så många lärare, runt 20st kanske. Och lärare är jääääkligt dåliga på att hålla tiden faktiskt. De allra flesta kom försent. Sen satt vi och väntade extra länge för Post sa att Marie hade sagt att hon skulle komma. Men hon kom ju självklart inte, typiskt Marie att säga något och sen inte göra det. Så Sofia började och det gick riktigt bra!! Hon var jäkligt modig faktiskt, och Sigrid var nog lite stolt.

Sen gick vi upp till estet och satt där i tjugo minuter och väntade på att det skulle bli dags för mig att gå till bussen. Såg Marie inne i lärarrummet. Och jag satt ju självklart och klagade på henne för Lars och Sofia. Men det var faktiskt dåligt av henne att inte komma! Sa till Post att hon skulle hälsa Marie att hon var sämst bara för att hon inte kom. Men det ville hon inte säga, hon skulle dock ta å fråga henne sen varför hon inte kom. Sen satt vi och pratade om lärare och jag tänkte slänga in en plastorm i lärarrummet, men jag ångrade mig. Det skulle dock varit jäkligt roligt, var dock mest rädd för att den skulle ha omkull någon kopp eller nått.

Sen åkte jag hem och kollade på tv. En av mina beställningar från Yves Rocher kom idag med, så jag gick och hämtade det paketet vid halv 6. Sen dess har jag suttit vid datorn och har laddat ner projektarbetsmallen och så har jag skrivit in allt fram tills resultatdelen i ett dokument, dock inte Open Office. Ska kolla efter material och sånt imorn eller på lördag. Det blir som det blir. Skrev lite i loggboken också. Är lite stolt ändå!!

You.

You could be happy and I won't know.
But you weren't happy the day I watched you go.
And all the things that I wish I had not said.
Are played in loops untill it's madness in my head.
Is it too late to remind you how we were?
And not our last days of silent screaming blur.


Birthday.

Usch vad jag är trött!
Har varit en slapp dag idag. Träffade Nicole på morgonen och hon sa att hon beställt min present men att den inte kommit än, så jag skulle få den när den väl kommer. Men ja, det gör inte mig något att vänta :).

Första lektionen var naturkunskap och vi fick jobba vart vi ville så jag, Frida och Sofia gick upp mot estet. Mötte Sandra och fick min present. EN GET! Varje gång hon eller Nicole frågat vad jag önskat mig så har jag sagt att jag vill ha en get. Och så fick jag en get i plast! Den var jättesöt, vit kropp och brunt huvud. Jag kom fram till att det är en kille, trots att den inte har någon snopp. Vet dock inte vad den ska heta.. funderar på typ Ben eller Ernst eller nått sånt :P.

Sen blev det ensemble. Det var bara jag, Lucas och Sandra där. Jonas G fick vara med oss och spela också. Körde igenom Golden Eye ett par gånger. Sen gick jag till den andra gruppen och försökte köra Shake Your Tailfeather (twist it) av Ray Charles, ääääälskar den låten!! Fick även ett till paket av Sandra. En nyckelring som var som ett hjärta och i det stod det "tycker om dig". Ahhww, söt är hon.

Sen blev det dags för kör. Sofia, jag och Frida gjorde kören lite rolig i alla fall. Duktiga var vi också, åtminstone jag :P!

Sen var det nutida konst. Vi satt och jobbade med våra bildanalysbajsgrejer! Vi gjorde klart en bild, och det tog hela lektionen på 1 timma. Nu har vi 5 bilder kvar! ORKA! Sen sa Sandra något om att bild och musik borde snacka ihop sig om studenten och vagn och sånt. Och då säger bildarna att dom redan har fixat vagn och bla bla bla. Sen börjar Sandra säga att hon inte orkar vara medlare mellan bild och musik och sånt. Sen gick jag, dels för att jag skulle med stadsbussen och dels för att jag kände att det där inte skulle sluta särskilt bra.

Sen blev det McDonald's med Frida och Sofia. Lätt bästa på hela min födelsedag. Vi satt där ett tag och sen gick vi in till stan och gick runt där en stund. Frida köpte ett par riktigt snygga skor! Sen åkte jag hem och nu är jag här.

Det känns inte som min födelsedag idag.. Jag vet inte varför, det gör bara inte det.


Studiedag.

Studiedag idag, det var riktigt skönt! Jag var i Motala två gånger, en gång med mamma och en gång med storebror. Sen har jag kollat efter lite info om Elvis också, bara för att jag måste skriva någonting till projektarbetet så att han har något att sätta betyg på. Känns egentligen meningslöst, men ja...

Om några minuter är man 19 då... Känner mig gammal!

Du.

Dina meningar, dina ord, din röst, går runt & runt i mitt huvud. Ibland så vill jag minnas och ibland så vill jag trycka på radera knappen. Jag vet inte riktigt vad jag vill, jag vill bara att det ska kännas bra..


All the things that I wish I had not said,
are played in loops untill it's madness in my head.


My day!

Har mest haft musiklektioner idag. Ensemble, kör, gehör och sedan samhäll.

Ensemblen gick hyffsat, trots att det bara var jag, hanna och gisela där. Sandra låg och sov, nicole var hemma, simon vet jag inte var han var, lucas var tvungen att mixa och lars fixade nog med sitt projektarbete. Men ja, vi spelade till Lady Marmalade några gånger och sen körde vi Sweet Home Alabama några gånger.

Och sen på kören var vi bara två sopraner, två alt och tre basar. Men det gick bra, vi var otroligt duktiga! Gick mycket bättre nu när vi var så nåra.

På gehören var vi tvungna att skriva ut intervaller mellan alla toner i en låt, jobbigt. Jag hann dock klart, STOLT! Men jag har nog mååånga fel! Dom andra satt mest och pratade. Och jag frågade vad lärarna gjorde när det var studiedag. De går på olika föreläsningar å grejer. Och en lärare har faktiskt berättat för mig att när det är studiedag och lärarna ska på föreläsningar är dom precis som oss! Dom kommer försent, glömmer att sätta mobilen på ljudlös, sitter och pratar osv. Dåligt att de då har dom reglerna för oss när dom själva inte kan hålla dom!! Jonas B tyckte också att det var dåligt.

Samhällen var sådär. Vi pratade om välfärd. Och Sandra klottrade ner min arm!! Men det gjorde inte så mycket, jag tvättade bort det mesta när jag kom hem sen.

Det var grymt läskigt att åka hem idag. Bussen slirade runt på vägen och jag trodde att vi skulle åka i diket ett flertal gånger!

Men nu är det 90210 som gäller!

PEACE!

Böcker.

Låg rätt länge i sängen imorse. När jag vaknat så läste jag lite i min bok. Sen gick jag ut till mamma som kollade på någon grej på tv. Satt där ett tag och sen kom mammas kille. Han hade med sig semlor, soppa och bröd. Så jag käkade en semla till frukost, första semlan jag ätit på säkert över ett år! Sen fick jag pengar av honom och hans låtsaspappa i tidig födelsedagspresent. Så nu är jag 600kr rikare.

Beställde från Yves Rocher förut idag också. Blev inte mycket pengar över, mamma ska kolla om hon hittar något sen också.. Ajja. Sen beställde jag två böcker från adlibris också, nu när jag känner att jag har råd till att göra det!

Den första boken berättade Sofia om för ett tag sen. Och jag kom på att jag sett på Oprah om den sekten som boken handlar om.
Boken heter De Oskuldsfulla; "Juliette, Kristina och Celeste föds in i och växer upp i sekten Guds barn. Sekten grundades i Amerika under sent sextiotal och är nu känd under namnet Family International. En av de mest upprörande aspekterna av sektens religiösa utövande är användandet av sex för att åskådliggöra Guds kärlek, något som i grund och botten betydde sex mellan sektens medlemmar, oavsett deras respektive ålder."

Den andra boken läste jag på svenska när jag gick i 9:an, och mamma har lånat ut den till någon och inte fått tillbaka den så den är nu borta. Och den finns inte längre att köpa på svenska så jag var tvungen att köpa den på engelska! Men det gör inget.
Den boken heter Händelser Vid Kirkston Abbey på svenska och på engelska heter den The Wishing Game;

"Something terrible happened at Kirkston Abbey school for boys during 1954. More than 40 years later, Tim Webber is determined to find out the truth. He uncovers a tale of a seemingly innocuous friendship between two boys who embark on psychological power games, which escalate with sinister results."

Ne, nu är det dags för lite kvällsmat! Sen blir det att läsa bok!


Så trött på det!

Jag lämnade brevet till M den 10:e februari. Nu är det 1:a Mars och hon har inte sagt något, inte minsta lilla! Inte ens gjort en antydan till att hon läst det, slängt det eller vad fan hon än gjort! Och jag blir såååååå trött på att inte veta. Hon vet att jag blir nervös av "små saker" och att jag förstorar upp saker, och så gör hon som hon gör!

Istället för att jag sitter tyst och inte har ögonkontakt osv. när hon är där... Så vet jag att jag kan låtsas som om att allt är bra, jag kan skratta, vara glad när hon är där bara för att få henne att tro att allt är lugnt. Men grejen är ju den att det är inte lugnt, och hon vet det! Så därför låtsas jag inte. Jag tycker jag visar klart och tydligt att det inte är lugnt och hon har sagt att hon är rätt bra på att se mina markeringar så, vafan!... Åh, det här tar på krafterna alltså, alla tankar, alla känslor, allting!

Jag är så himla trött på det här nu! Och hela den här grejen fortsätter såklart. JÄVLA SKIT!

RSS 2.0